Vyrůstala jsem v chudých poměrech. Peněz jsme moc neměli a mamka vařila co nejlevněji. Byla to spíš česká kuchyně. Až v dospělosti jsem objevila tofu, sóju, pohanku, kuskus, jáhly…….aj.několikrát jsem se snažila něco zdravého uvařit, ale jídlo většinou skončilo v koši. Při rozhovorech s přáteli nebo klienty jsem se vždy s odporem na toto téma zašklebila a řekla nikdy fuj to nejím 😊
A tak když jsem se dozvěděla, že na 6-denním školení mentorek ženských meditací Mohendžodáro bude vegetariánská strava. Nabalila si do kufru polévky ze sáčku, piškoty, kaše na čerpací stanici jsem si koupila rohlík, abych na školení neumřela hlady 😊
Když byla večeře ochutnala jsem s nedůvěrou první jídlo a s překvapením jsem zjistila, že jídlo je výborné, tak šel den za dnem. Podezřívala jsem kuchařku vílu Jitku, že nám do jídla sype čarovné koření. Nebyla to náhoda, všechny snídaně, obědy i večeře byly vynikající.
Vrátila jsem se domů a má první cesta na oběd byl do jídelny-obchodu Květ lotosu a já zjistila, že i tam vaří výborně (asi mají taky kouzelné koření 😊 ) Nejen, že mi chutná ale zjistila jsem, že mám i více energie a nemám chuť na sladké . Z 10 pracovních dnů jsem v jídelně jedla 8x a vždy mi velice chutnalo. Nejsem vegetarián 😊 1x v týdnu jdeme s manželem na oběd do restaurace u Krbu a jím i maso 😊Mimochodem i zde se dobře vaří.
Stížnosti je kolem nás hodně, ale chválit jsme zapomněli nebo je bereme automaticky, ale je potřeba i chválit 😊 Pochvala a doporučuji Květ lotosu a restauraci u Krbu 😊
Co s toho plyne? ……………..nikdy neříkej nikdy Dobrou chuť 🙂 Věra
Přidávám i dva jídelní lístky, kde jsem žlutě označila jídla, které jsem jedla.